Historie

Victoria Garage is al sinds 1953 een begrip!

De oprichter Harry Goudsblom sr. is opgegroeid met techniek en heeft diverse smederijen (garages ontstonden vaak uit smederijen) bezocht om ervaring op te doen. Hij begon in de grote schuur bij het ouderlijk huis. Toen hij nog bij busonderneming NACO werkte, sleutelde hij in zijn vrije tijd. Hij was vooral gek op elektra, en al snel was de ‘Vonkenboet’ een begrip. Garages brachten hun dynamo’s en startmotoren langs voor reparatie.

Pappa en collega`s van de NACO

In 1953 ging hij naar de Kamer van Koophandel om zijn bedrijf officieel te maken, en daarmee was Garage Goudsblom een echt bedrijf.
Het bleek al snel dat de Vonkenboet te klein was, en er werd een geschikte nieuwe ruimte gevonden in het oude ketelhuis van de melkfabriek aan het Groot Nieuwland.

Naco Papaa met collega`s

De zaak gedijde en in 1969 besloten we een nieuw pand te laten bouwen dat voor die tijd vooruitstrevend was qua normen. Als het dan geldende bestemmingsplan volgde, zou de Zilverstraat verbreed worden en de Victoria Garage aan de weg komen te liggen. De bruggen waren al verbreed. Het uitvoeren van het bestemmingsplan is nooit tot stand gekomen. Vierendertig jaar later zit de werkplaats van de Victoria Garage nog steeds op dezelfde plek en is inmiddels helemaal ingebouwd. Harry Goudsblom Sr. was voor de buurt een weldoener door in het pand regelmatig kinderfeesten te organiseren.

Garage Baansloot

Op 1 januari 1985 nam Harry Goudsblom jr. de zaak van zijn vader over. De garage is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf waar alle soorten autotechnische activiteiten mogelijk zijn. Inmiddels is Victoria Garage verhuist naar Toermalijnstraat 2. In dit nieuwe pand hebben wij een prachtige nieuwe showroom met een groot aanbod aan occasions. Daarnaast is onze werkplaats volledig opnieuw ingericht met nieuwe bruggen en apparatuur. Een van onze diensten is de Direct Service waarmee u remmen, banden en uitlaat kunt laten vervangen terwijl u wacht. Door onze grotere werkplaats hebben we de mogelijkheid om meer auto’s per dag te repareren dus als u belt voor een afspraak bent u in de meeste gevallen binnen korte tijd aan de beurt.