Historie

Victoria Garage reeds 62 jaar in bedrijf!

Opgegroeid met techniek en ervaring opgedaan bij diverse smederijen (garages ontstonden vaak uit smederijen) begon de oprichter Harry Goudsblom sr. in de grote schuur bij het ouderlijk huis. Toen nog werkzaam bij de busonderneming NACO sleutelde hij in zijn vrije tijd. Vooral elektra had zijn voorkeur en al gauw was de ‘Vonkenboet’ een begrip en brachten veel garages hun dynamo’s en startmotoren langs voor reparatie.

In 1953 volgde de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en vanaf dat moment was Garage Goudsblom een feit.
De Vonkenboet bleek al snel te klein en er werd een geschikte nieuwe ruimte gevonden in het oude ketelhuis van de melkfabriek aan het Groot Nieuwland. Hier ging Goudsblom sr. ook benzine verkopen. De naam Victoria Garage werd een begrip.

De zaken gingen voorspoedig en in 1969 werd besloten tot het bouwen van een nieuw pand volgens voor die tijd vooruitstrevende normen. Volgens het dan geldende bestemmingsplan zou de zilverstraat verbreed worden en de Victoria Garage zou aan de weg komen te liggen. De bruggen waren reeds op breedte gebracht. Het bestemmingsplan werd echter nooit uitgevoerd. Vierendertig jaar later zit de werkplaats van de Victoria Garage nog steeds op de zelfde plek en is inmiddels helemaal ingebouwd. In het nieuwe pand organiseerde Harry Goudsblom Sr. regelmatig kinderfeesten voor de buurt.

Op 1 januari 1985 neemt Harry Goudsblom jr. de zaak van zijn vader over en de garage groeit verder uit tot een bloeiende onderneming waar alle denkbare activiteiten rondom de autotechniek mogelijk zijn.

sml_bericht007

sml_bericht003

sml_bericht010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels is Victoria Garage verhuist naar Bestevaerstraat 61. In dit nieuwe pand hebben wij een prachtige nieuwe showroom met een groot aanbod aan occasions.
Daarnaast is onze werkplaats volledig opnieuw ingericht met nieuwe bruggen en apparatuur. Een van onze diensten is de Direct Service waarmee u remmen, banden en uitlaat kunt laten vervangen terwijl u wacht.
Door onze grotere werkplaats hebben we de mogelijkheid om meer auto’s per dag te repareren dus als u belt voor een afspraak bent u in de meeste gevallen binnen korte tijd aan de beurt.